3.07.2011

Acid House Kings - Music Sounds Better With You

Μανιταρόπιτα
Υλικά
500 γρ μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
120 γρ. γραβιέρα τριμμένη
120 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
120 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 αυγά
λίγο πιπέρι
½ φλυτζάνι κρασί λευκό
1 κουταλιά μαϊντανός και 1 άνιθος
2 φύλλα σφολιάτα
2 κουταλιές λάδι
200 γρ. κρέμα γάλακτος

1)Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες.Σωτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνιθο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το πιπέρι και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
2)Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε τα τυριά, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μίγμα των μανιταριών.
3)Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση,σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με λίγο λάδι και γάλα και ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσει.


 Σοβαρά τώρα το δισκάκι ρε τα σπάει.Δεν είμαι καλός στις happy ιστορίες,φύσει μελαγχολικό ον,οπότε πάρτε τη συνταγή,κατεβάστε και το δισκάκι κι αρχίστε να μαγειρεύεται ρε!
 Επίσης θεωρώ υποχρέωση να ευχαριστήσω το τυπά από το killingindiemusic.blogspot.com για το δισκάκι.Μου τα έσκασε πολύ καλά για τη φάση που είμαι.Man ευχαριστώ;
ΥΣ1:
ΥΣ2:Καλή όρεξη...






1 σχόλιο:

kostas είπε...

tiga popia!!!o kanellos pantws akomh thn ligoureuetai thn manitaropita k o xarhs se krazei gia thn malakeia pou ekanes...:)