12.13.2011

Pinch & Shackleton - S/T (2011)


 Έχω ένα αδερφάκι αυτιστικό.Σοβαρά τώρα.Αυτή τη στιγμή κάνει βόλτες με το ποδήλατο στην αυλή.Είναι κοντά δέκα χρονών.Ο Κοσμάς.Τον θυμάμαι πιο νιάνιαρο ακόμα,πριν πάρουμε γραμμή την ιδιαιτερότητά του αυτή,να κάθεται ξάπλα δίπλα από το ηχείο και να ακούει με απόλυτη προσήλωση το Again των Archive.
 Ξέρει να χειρίζεται υπολογιστή,γραφή και ανάγνωση.Τις ώρες που δε γκρινιάζει γιατί τα παιχνίδια του δεν είναι όλα στη θέση τους (πχ.τα αυτοκινητάκια σε σειρά στοιχισμένα πάνω στο ράφι),η γιατί κανείς δεν αντικαθιστά τη καμμένη λάμπα στο καθιστικό σε χρόνο τριών δευτερολέπτων,ακούει μουσική στο youtube.Μόνος του.Σοβαρά τώρα ρε.Γουστάρει πολύ Bob Marley και Locomondo.Και ο Γιάννης Πάριος του αρέσει ρε.Κάποιες φορές όμως που στο μάτι του φαίνεται ότι ταξιδεύει και οι κινήσεις του είναι αργές σα να μιμείται ήρωα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών,τον φαντάζομαι να ακούει ένα δισκάκι σα κι αυτό των Pinch & Shackleton.
 Για την ακρίβεια για μένα ο Κοσμάς είναι μέσα σ αυτό το δισκάκι.Οι ανεξάντλητες απορίες του.Το «γιατί» και το «γαμώτο» στα πιο όμορφα μάτια του κόσμου.Ο Κοσμάς κι ο κόσμος.Η μεγαλύτερη αδυναμία μου.Το μοναδικό αντίδοτο στην ανυπαρξία πια του πανκ και της επανάστασης.Ο Κοσμάς.
 Μαγνητίζει το βλέμμα σου με τη κάθε του κίνηση.Αποδέχεται με αθωότητα μικρού παιδιού την ιδιαιτερότητα με την οποία αντιλαμβάνεται το πουτσόκοσμο που ζούμε.Δε παραπονιέται!Ουρλιάζει φτύνοντας μου κατάμουτρα κάθε τι που ο κόσμος ονομάζει «ευλογία».
 Ο Κοσμάς είναι ο χαρισματικός μου συνοδοιπόρος ρε.Είναι ο μόνος άνθρωπος που φοβάμαι τι θα γίνει αν πεθάνω πρώτος.
 Δε προσπαθώ να συγκινήσω κανέναν.Αυτός δε συγκινείται ποτέ.Έτσι νομίζω.Το άλλο μου μισό.Ο αγαπημένος μου συνοδοιπόρος.Το φως πίσω απ τον ήλιο.
 Γάμησέ με ρε...
   pinch & shackleton - pinch & shackleton (album preview) by experimedia 

ΥΓ:Το δισκάκι το τσίμπησα από τον Spiral.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γκριζο ταξιδι με κατακιτρινες τετραγωνες αναλαμπες.
Ολο.

Raggedy Man είπε...

Το καλύτερο πράμα που 'χεις γράψει μέχρι σήμερα. Και το θέμα του δεν έχει καμία σχέση.

Scary Rabbi είπε...

Thanks ρε

absentminded είπε...

Μας "τσάκισες"!
[υπόκλιση]

Ανώνυμος είπε...

όντως ότι καλύτερο έχεις γράψει, και ισως πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας για το τι αξίζει στην ζωή και που βρίσκεται η πραγματική ομορφιά
kakofonix

Ανώνυμος είπε...

και να φανταστείς ότι κάποιοι τραγουδάνε "kill the child", κάτω τα βρωμόχερα από την αγνότητα

edlorado είπε...

Μπράβο!

Scary Rabbi είπε...

Το "Kill the child" είναι μια εμπορική μαλακία.Τέχνασμα...δεν είναι τέχνη.Η τέχνη δε σκοτώνει παιδιά.