7.18.2011

Wye Oak - Civilian

Radio Nothin'
 Το ραδιόφωνο σε κάνει άλλο άνθρωπο.
Εδώ στου καλοκαιριού τα μισά έχω ανάγκη να το πω.Απέχω από το στούντιο περίπου τρεις με τέσσερις μήνες.Εντάξει θα τα πω όλα και στ' αρχίδια μου.
 Φέτος,τη 2η ραδιοφωνική χρονιά μου,συμμετείχα σε δύο ραδιοσταθμούς.Αν ψάξεις λίγο παλιότερα,στην ετικέτα "My playlists" θα βρεις και κάποιες εκπομπές.Το ένα ήταν το ελεύθερο και κοινωνικό ραδιόφωνο Κοκκινοσκουφίτσα fm 87,7 και το δεύτερο το Aheloos radio 98,4 για το Αγρίνιο.Αγρίνιο...Πόσους ραδιοσταθμούς έχουμε και πόσοι απ αυτούς έχουν χαρακτήρα;Και θα πρέπει άραγε να έχει χαρακτήρα μουσικό ένας σταθμός η όχι;
 Η κοκκινοσκουφίτσα κλείνει μάλλον και από τον Aheloo αποχώρησα εσκεμμένα.Θα πούμε και τους λόγους.
 Το ραδιόφωνο της κοκκινοσκουφίτσας λειτουργούσε ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού χώρου,ο οποίος ερήμωσε απελπιστικά λόγω του ανθρώπινου εγωισμού,της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και της εντύπωσης στη κοινωνία του Αγρινίου ότι στους Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους συμμετέχουν μόνο ομάδες (η ομάδα) αναρχικών.Μας έφαγαν τα ίδια τα σκατά μας κατά κάποιο τρόπο.
 Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι πάντες χύνουν υποκριτικά δάκρυα για την αποτυχία του εγχειρήματος.Δε μπορείς να πετύχεις σε τίποτα ρε αν δεν αποδεκτείς την ιδιοτροπία του διπλανού σου και την ανάγκη ενός τέτοιου χώρου και για τη δική σου συμμετοχή.Συγκεκριμένα έχω ακούσει τα άπειρα παράπονα για τις λίστες του ραδιοφώνου,για τις ζώνες για τις μουσικές...κανείς όμως δεν έβαλε ένα χεράκι να τον κάνει καλύτερο.Κανείς άλλος πέρα από τους παραγωγούς του δεν μάτωσε οικονομικά για να στήσει όλο αυτό.Ντάξει δε θα μπω στο τρυπάκι να πω ποιος έβαλε πιο πολύ πλάτη...ποιος αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο και ποιος έκανε τις περισσότερες θυσίες...εξ άλλου δε με παίρνει...τελευταίος σε όλα έρχομαι.
 Λάθη ρε...λάθη.
 Στον δε aheloos radio δεν είδα λίστες από δισκογραφικές ούτε με πείραξε ποτέ το ανθρώπινο δυναμικό.Είδα όμως τεράστια απροθυμία από τους ιδιοκτήτες να βοηθήσουν και να βγάλουν το πράγμα παραπέρα.Είδα να μας απαγορεύουν να κάνουμε πάρτι τη Μεγ. Βδομάδα,να ακυρώνουν υποσχέσεις να μην υποστηρίζουν μέσω της τοπικής TV ,της οποίας είναι και ιδιοκτήτες ,το ραδιόφωνο.Για παράδειγμα δεν έπαιξε ποτέ σποτάκι του σταθμού στην τηλεόραση.Δεν έγινε ποτέ σωστό το σήμα του σε φάση να μπορείς να ακούς ανθρώπινα.Ότι δεν έχει κέρδος δεν ενδιαφέρει ρε.Μπίζνες για αυτούς που κουμαντάρουν τη φάση στη γαμοκοινωνία της επαρχίας είναι το τηλεοπτικό σόου της τεράστιας θεολόγου (και γαμώ τη Παναγία μου ας πούμε).Πάλι καλά που δεν έπαιξε και κανά σποτάκι.Φαντάζεσαι μετά την εκπομπή της Λανάρα σποτάκι που θα μιλάει για τη ραδιοφωνική αναγέννηση;
 Είδα να στηρίζουμε τη συναυλία του Μουζουράκη της Μόνικα και του Μπαλάφα.Ευτυχώς που δε πετύχαμε τις εκλογές γιατί έχω την εντύπωση ότι θα μας ζήταγαν να παροτρύνουμε το κόσμο να ψηφίσει Ν.Δ.
 Αγκαλίτσες τέλος.Θα τα πούμε όλα ... είπαμε.Μου χρωστάνε και δε χρωστάω ρε πούστη!Κι έχω τόσο μεγάλη ανάγκη να ξαναμπώ στο στούντιο.
 Υπάρχει ωστόσο η διάθεση να γίνει κάτι καλό και δυνατό.Web radio φάση.Κάτι να γεννηθεί.Web radio έστω.
 Το καλό στην όλη κατάσταση είναι ότι έρχεται ο Σεπτέμβρης...ο μήνας των εγχειρημάτων ,της αρχής και της αναγέννησης (για τέτοιες φάσεις).
 ΥΓ:Οι απόψεις μου σχετικά με τη φάση στα δύο ραδιόφωνα που προανέφερα εκφράζουν αποκλειστικά εμένα.
 ΥΓ2:Αν κάποιος από τον aheloos radio διαβάσει την ανάρτηση να τσακιστεί να κατεβάσει τη φωτο μου από το site του σταθμού.Ως εδώ...

4 σχόλια:

Suicide Dots είπε...

Ο Σεπτέμβρης της Αναγεννησης..χεχε
Μακάρι, πάντα ο Σεπτέμβρης κρύβει όνειρα, σχέδια κι ελπίδες.
Είναι η φάση μάλλον που θες να ξεπλυθείς με καινούριο σαμπουάν..να τη δεις νέα αρχή..
Άτομα πάντα θα υπάρχουν για να γίνει η φάση..
Το θέμα είναι να υπάρχει ο Σεπτέμβρης στο ημερολόγιο τους..

Scary Rabbi είπε...

Σωστός ο φίλος.Εδώ είμαστε ρε.Σε λίγο καιρό θα μάθουμε...

johnny got his keyboard είπε...

Συμφωνώ με την απόφασή σου έτσι όπως περιγράφεις τη φάση. Περιμένοντας το Σεπτέμβρη λοιπόν... Αν κρίνω πάντως από το νέο layout του blog, τότε αυτή η νέα αρχή είναι ελπιδοφόρα.. ;)

Scary Rabbi είπε...

Φχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά αν παίρναμε δύναμη από το layout θα το άλλαζα κάθε μέρα (ή θα έβαζα μόνιμα την karen o σε έξαλλη πόζα ας πούμε).xexe