1.14.2012

Telephones Rouges - RADIOCONTROL EP (2011)


 Η επαρχία με βάζει σε σκέψεις.Πολλές βασικά.Επαρχία και μουσική.Μουσική και τρόπος ζωής.Πως θα μασταν αν δεν είχαμε έγνοιες του τύπου «με ποιον γαμιέται η κόρη του γείτονα»; Γιατί είναι ευχάριστο να λες και μια καλημέρα με το διπλανό σου,αλλά όχι ο έλεγχος της καθημερινότητας σου από μέρους του.Αν έχεις ζήσει σε χωριό η μικρή πόλη καταλαβαίνεις.Από την άλλη όμως τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να αλλάξουμε αυτό το αίσχος;Ουσιαστικά άμεσα τίποτα.Η μουσική θα μπορούσε να είναι το μέσον αλλά θα χρειαστεί και μια μικρή αλλαγή στα γονίδια της βλακείας και της βλαχιάς που έχουν αναπτύξει στο DNA οι γύρω σου (πολλές φορές μαζί με ΣΕΝΑ με τα φαρδιά παντελόνια και ΣΕΝΑ με τα ράστα μαλλιά και τα μισοκομμένα ρίζλα στη κωλότσεπη και ΣΕΝΑ με τις αρχές και τις ιδέες τις «μπροστά» που στο κρίσιμο σημείο σε πάνε «πίσω» και ΣΕΝΑ που πήγες να κονομίσεις από τη προσπάθεια και ΣΕΝΑ που πέρασες,γάμησες και απήλθες,και ΜΕΝΑ που δεν έβαλα τα δυνατά μου,που επαναπαύτηκα,που έκανα λάθη).Και επειδή νταξ...μη κρυβόμαστε πίσω απ το (μεσαίο) δάχτυλό μας,σε όσες προσπάθειες έχουν γίνει (μουσική,ελεύθερος κοινωνικός χώρος, εκδηλώσεις,πορείες,ραδιόφωνο μπλα μπλα μπλα) έπεσε τρελό «Φακ οφφ»,σε φάση να μη μιλάμε μεταξύ μας πια,δύσκολα,πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι.Τι σχέση έχει όλο αυτό τώρα με τη δισκάρα από πάνω;Έτσι η κάπως έτσι παίζει να νιώσαν η να νιώθουν και αυτοί εδώ,οι Telephones Rouges.
 Το O Grove απ όπου κατάγονται,είναι μια μικρή κωμόπολη της Γαλικίας που ζει κυρίως από τη καλλιέργεια μυδιών και λοιπών θαλασσινών.Όπως μου είπε πρόσφατα μια φίλη που έχει ζήσει και ταξιδέψει εκεί «δεν είναι ένα μέρος που περιμένεις να βρεις ανθρώπους με τέτοια μουσική κουλτούρα».Είναι φίλοι από το δημοτικό που λέμε και λατρεύουν τους Sonic Youth,το shoegaze,το post punk,τη δύναμη του distortion και τη μελωδία της ευτυχίας (νταξ το γάμησα).
 Γενικότερα στη Γαλικία παίζει ένα ρεύμα που λέγεται Galician Bizarre.Το ξεκίνησε ο Sr. Anido (είναι ο καραφλός που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο-άχρηστη πληροφορία αλλά όχι όσο νομίζεις) ο οποίος είναι ένας Γαλιθιανός με ελάχιστα ζωντανά εγκεφαλικά κύτταρα.Στο σύνολό της η Galician Bizarre αποτελείται από punk,post punk,no wave,shoegaze μπάντες,οι οποίες χαρακτηριστικά τραγουδάνε στη τοπική διάλεκτο και πολλές φορές σε γλώσσα που την έχουν «εφεύρει» οι ίδιοι.Όλα για το στίχο ρε γαμώτο!
 Η τελευταία πληροφορία που έχει να κάνει με τη φάση λέει πως στηρίζουν ο ένας τον άλλο σε συναυλίες,ηχογραφήσεις,κυκλοφορίες κτλ.Όπως ακριβώς γίνεται και στη δικιά μας επαρχία...
 Για να μη μακρηγορώ (που τις βρίσκω τέτοιες λέξεις)θα κλείσω αυτό το αρθράκι συμπληρώνοντας για τους Telephones Rouges ότι είναι το πρώτο τους ep,κυκλοφόρησε το Μάιο του '11 κι από τότε παίζουν τακτικά και τα σπάνε ποικιλοτρόπως. Ζηλεύω τη φάση...Μακάρι να τους μοιάζαμε λίγο ρε πούστη!


2 σχόλια:

a f r o d i t i είπε...

Τι ωραία που τα λες ρε συ!!! Εύγε! Είναι τρελή μπάντα οι Telephones Rouges και μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρουμε να τους δούμε και στην Ελλάδα!

Scary Rabbi είπε...

Thanks to you Afroditi.Θα ταν καλή φάση μια τέτοια liveάρα.Παρέα με Luger ας πούμε.Να κάνω κατάληψη στο σπίτι του Τζώρτζζζζ.......