9.19.2011

St Vincent - Strange Mercy


 Υπάρχουν πολλά πράγματα που σε κάνουν να θες μια γυναίκα.Τα άσπρα μπουτάκια
που προβάλλουν  από μια κοντή φούστα,το στρασάκι στη μύτη,η καύλα που φωνάζει το όνομά σου,αυτή η ένταση στη φωνή σε συνάρτηση με το λάγνο και όμορφο βλέμμα της.Πολλά πρόστυχα.
 Υπάρχουν και άλλοι λόγοι.Μπορεί να γουστάρεις αυτό το άσπιλο,το αμόλυντο.Αυτό που σου δηλώνει με κάθε της βλέμμα.Ότι για κείνη εσύ υπήρξες και εσύ θα υπάρχεις στον αιώνα.Ότι είναι τόσο ευαίσθητη που ραγίζει πιο εύκολα κι από νεροπότηρο.Ότι είναι τόσο τέλεια όμορφη και τόσο ιδιαίτερα ευφυής και ρομαντική.Και καλή μαγείρισσα.Σίγουρα παίζει κι αυτό.
 Ίσως ακόμα να είναι από τις κοπέλες που όταν την επιστρέφεις σπίτι δε κατεβαίνει από το αυτοκίνητο αν δε τη διώξεις αγανακτισμένος.Που θέλει να κερδίζει το κάθε δευτερόλεπτο μαζί σου κι ας φοβάται πως σου ζαλίζει τ αρχίδια.Στη γιορτή σου εκτός από κανά μπλουζάκι θα σου κάνει δώρο σίγουρα κι ένα βιβλίο.
 Από τα ταξίδια της στο εξωτερικό θα σου φέρει ένα μουσικό κουτί.Σίγουρα θα θελήσει να ταξιδέψεις μαζί της και να κάνεις πράγματα που εσένα σου φαίνονται χαζά και τουριστικά,όπως το να δέσεις ένα λουκέτο με τα ονόματά σας στις όχθες του Σηκουάνα,εκεί στα κάγκελα.
 Δε θα σου φέρει αντίρρηση ποτέ...σινεμά;Σινεμά!Σπίτι;Σπίτι...μπάλα;Μπάλα!Ότι γουστάρεις ρε.Πάντα με τρόπο που να δηλώνει πνευματική ανωτερότητα.
 Τέτοιες γυναίκες πολλοί από εμάς τις απαξιώνουμε και τις απομυθοποιούμε.Ντάξει μαγκιά ανδρισμός ... δε ξέρω πως λέγεται.Λίγο πολύ το χουμε όλοι μας.Σε τελική φάση όμως,δηλαδή εν κατακλείδι (για να φανεί πως ξέρουμε και καμιά λέξη παραπάνω),στις πρώτες περιπτώσεις απλά γαμάμε και στη δεύτερη...ερωτευόμαστε.Ερωτευόμαστε ένα τόσο ανώτερο πλάσμα όσο πιθανόν ανώτερο είναι και το δισκάκι των dum dum girls από αυτή εδώ τη μετριότητα.Και ουσιαστικά,όταν μένουμε μόνοι κι έρημοι,με ένα μπουκάλι ξίδια προς κατανάλωση,ξέρουμε τη πάσα αλήθεια.Ξέρουμε πότε γαμάμε και πότε ερωτευόμαστε...σωστά;




2 σχόλια:

johnny got his keyboard είπε...

Πολύ σωστά... Αν και διαφωνώ ότι ο δίσκος είναι μετριότητα (αυτό το ξέρεις ήδη :p), το έθεσες αρκετά επιστημονικά το ζήτημα και πρέπει να συμφωνήσω...

Scary Rabbi είπε...

Νταξει πες μου...γουστάρεις το τσίρλιντερ ας πούμε;Κάποια κομμάτια είναι τραγικά.Άλλα έχουν δόση έμπνευσης.Μέχρι εκεί.Άκου ρε φίλο Jezabels που έχω κολλήσει άσχημα...θα το ανεβάσω σε λίγο...